http://picasaweb.google.com/info.tosyovsamsun/BaLKsZAlbM?feat=directlink www.tosyovsamsun.org ; tosyovsamsun@hotmail İletişim 0 362 4450111-FAKS: 362 4451811-0 533 2813401-

Dört yıl içersinde Samsun’da ne değişmiş




Kadir GÜRKAN
mailto:GÜRKANkadirgurkan@halkgazetesi.com.tr
İş ve İşsizlik
Şehrimizin ve ülkemizin en önemli sorunu işsizlik ve yeni iş sahalarının gerektiği kadar artırılamamasıdır.
Yaşanmakta olan toplumsal gelişmelerin altında yatan temel sorun çoğunlukla işsizliktir. Diğer ülkelere göre daha genç nüfusa sahip olduğumuzu da düşünürsek, konunun önemi kendiliğinden ortaya çıkar.
Genç nüfusumuz bizler için ne kadar avantajlı görülse de, bu genç nüfusu çalışma hayatına entegre edemediğimiz müddetçe ciddi bir sıkıntı yaşamaktayız.
Yerel yönetim seçimleri öncesinde bulunan ilimizde de işsizlik ve yeni iş sahaları öncelikli çözüm bekleyen konuların başında gelmektedir.
Şehri yönetmeye talip olacakların projelerinin başında mutlaka ve mutlaka işsizlik sorununun çözümü ve yeni iş alanlarının oluşturulması olmalı.
Elbette şehir içi ulaşım ve trafik, yeni yerleşim alanlarının oluşturulması, altyapı vb. yatırımlar yerel yönetimler açısından önemli.
Ancak en önemlisi ve önceliklisi, şehrimizdeki işsizliğin çözümü.
Yerel yönetimlerin şehrin yatırım iklimi kalitesini yükseltmesi, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak diğer bölgelere göre ilimizi cazip hale getirebilmesi sorunun çözümü için başlangıç noktasıdır.
Ülke genelinde imalat sektörüne yönelik aylık yayınlanan bir derginin dört yıl aradan sonra Samsun’a gelen muhabirine “Dört yıl içersinde Samsun’da ne değişmiş” diye sorduğumda aldığım cevap ilginçti. Muhabir dört yıl önce Samsun’un gelişimine yönelik net fikirlerin oluşmadığını ve dile getirilmediğini ancak bugün birçok kurum ve kuruluşun Samsun’un geleceğine yönelik fikirleri açıkladığını ifade etti.
Bu durum bize, şehrin gelişimine yönelik ortak şuurun ve hedeflerin oluşmaya başladığının habercisi.
Yerel yönetimlerimizin önceliğine de bu hedefler doğrultusunda yatırım ikliminin oluşturulması ve işsizliğin çözülmesini aldırabilirsek büyük bir mesafe kat etmiş olacağız.
İşsizlik sorununa çözüm üretebilmiş, gelişime paralel olarak yeni iş alanları oluşturabilmiş bir Samsun ve Türkiye temennimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder